Monday, 1 April 2013

PELABURAN : EMAS FIZIKAL vs ASB



Bila simpan duit dalam akaun simpanan @ ASB , yang saya sendiri lalui ialah ada saja barangan yang cantik, ada sajaa barangan yang nak ditambah koleksi , jadi apalagi senang jer cucuk di ATM kan ..... 


Sejak simpan emas ni, semua benda fikir dua tiga kali bila nak ambil.....


Pegang pegang lepas...rasa membazir jer, malah kita akan sayang sangat nak belanjakan emas kita. Habit kita suka berbelanja secara semulajadi akan menjadi suka menabung .....



Kesimpulannya, nak menyimpan mesti pilih emas dan perak. Semakin lama Insya Allah semakin bertambah gram emas simpanan , tapi duit simpanan pula yang dicucuk kadang-kadang melebihi dari simpanan. Kan ? Betul Tak?




PELABUR EMAS MESTI IKUT NASIHAT PAKAR





Kuala Lumpur: Public Gold Group Sdn Bhd yang menyasar disenaraikan di Bursa Malaysia menjelang 2014, mengingatkan pelabur emas membuat pelaburan berasaskan maklumat supaya tidak terperangkap dengan skim pelaburan palsu.

Syarikat penempa, penulen dan dagangan jongkong emas serta perak itu berharap orang ramai dan pembeli emas tahu logam itu sebenarnya lebih terarah sebagai instrumen pelindung nilai daripada inflasi, justeru bukannya kelas aset pemberi pulangan.

Sehubungan itu, pelabur dan orang ramai yang mahu membeli emas sebagai alat pelindung nilai perlu mendapat maklumat menyeluruh daripada pihak yang pakar dalam bidang itu sebelum membuat keputusan pembelian.

Pengerusi Eksekutif Public Gold Group, Datuk Louis Ng, berkata ramai pembeli terperangkap dengan modus operandi sesetengah pihak tidak bertanggungjawab yang menawarkan pulangan segera tidak munasabah daripada pembelian emas.

Syarikat skim pelaburan emas menjual emas jauh lebih tinggi daripada harga pasaran sebenar di samping menjanjikan peratus pulangan tertentu setiap bulan.

Kumpulan itu juga biasanya menetapkan harga dan tempoh belian balik tertentu mengikut kontrak, di samping beroperasi menggunakan model Skim Ponzi, katanya dalam satu pertemuan dengan BH di sini.

Ng berkata, syarikat pelaburan emas yang tulen tidak mengemukakan tawaran sedemikian, sebaliknya berurusniaga mengikut harga semasa di pasaran antarabangsa.

Pembeli perlu mendapat maklumat semasa yang boleh diperoleh daripada pelbagai sumber tulen sebelum membuat keputusan mendapatkan emas (untuk pelaburan), katanya.

Beliau mengulas mengenai ramai kalangan pelabur yang terperangkap dengan pelaburan emas apabila pihak berkuasa menyerbu dan membekukan aset beberapa syarikat pengendali dipercayai beroperasi seperti skim cepat kaya.

Awal bulan ini, Timbalan Menteri Kewangan Datuk Dr Awang Adek Hussin dilaporkan berkata, Bank Negara mengesan 35,000 pelabur dengan jumlah pelaburan mencecah RM10 bilion dalam sebuah syarikat pelaburan jongkong emas.

Bank Negara Malaysia dalam kenyataannya pada awal Oktober lalu memberitahu membekukan aset dan akaun yang disita hasil serbuan dilakukan terhadap empat syarikat yang menawarkan skim pelaburan jongkong emas iaitu Genneva Malaysia Sdn Bhd, Pageantry Gold Bhd, Caesar Gold Sdn Bhd dan Worldwide Far East Bhd.

Public Gold ialah antara syarikat yang bergiat dalam perniagaan emas dengan kegiatan terasnya termasuk menempa dan menulen emas.

Ia juga menawarkan perkhidmatan dagangan dan tukaran emas serta menyediakan kemudahan simpanan selamat kepada pelanggan.

Syarikat itu yang beribu pejabat di Pulau Pinang, menerusi anak syarikatnya, Public Gold Marketing Sdn Bhd akhir bulan lalu dikeluarkan daripada senarai Peringatan Pengguna Bank Negara Malaysia selepas model perniagaannya didapati tulen serta tidak mengambil kesempatan ke atas pengguna.

Mengulas lanjut, Ng berkata, operasi perniagaan Public Gold hanyalah semata-mata dagangan jongkong emas dan perak bagi tujuan simpanan kekayaan.

Sejak ditubuhkan pada 2008, Public Gold komited menawarkan pelan simpanan emas fizikal yang selamat untuk masa depan.
Public Gold mengamalkan model perniagaan telus di mana kami hanya membeli dan menjual jongkong emas dan perak tanpa memberikan tawaran tidak realistik kepada pelanggan, katanya.

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Pelaburemasmestiikutnasihatpakar/m/mArticle

EMAS FIZIKAL : PELABURAN BERNILAI TINGGI



Memang aset la benda yang akan memberi kita pulangan yang berbaloi 


Tapi emas , memudahkan kita kerana boleh dikumpul sedikit-sedikit dan beli secara berkala berbanding dengan aset lain seperti hartanah 


Hakikatnya emas adalah penyimpan nilai ..... ZERO "0" inflasi dengan emas memang terbukti 






Nadya Alina
013-944 6699
pm saya untuk bantuan


TESTIMONI



28-02-2013 / Khamis / Harian Metro

Apa Kata Dealer di bawah rangkaian

GERBANG JUTAWAN EMAS

Kami sudah terbukti & bagaimana ANDA?


REZEKI MINAT EMAS








Harian Metro - Khamis 28/02/2013


Hanya bermodalkan RM20k sahaja duit simpanan ,berbekalkan pengalaman , ilmu dan yang penting kemudahan yang teramat istimewa yang tiada di platform lain, mampu bangkit dari normal daler kepada master dealer dalam tempoh hanya 5 bulan dengan jualan melebihi RM500K , semuanya tanpa diduga saya mampu pergi sejauh ini.


Berusaha keras dan perkongsian segala ilmu hasilnya senyum dengan keuntungan aktif & pasif dari kenaikan harga emas, setiap masa adalah untung bagi saya.


Public Gold online dan boleh dibeli bila- bila masa 24 jam sehari , stok sentiasa ada & nak ambil di mana-mana cawangan pun boleh malah rangkaian perniagaan di seluruh rantau kerana pengedar & pelanggan saya dari seluruh malaysia termasuk sabah & sarawak.


Wanita di luar sana, sambil menyimpan, dapat melabur tambah berseri anggun jelita dengan pemaikaian produk i-series & d- series , boleh jana pendapatan pasif income dari emas dan perak Public Gold.


Atas kesedaran untuk membantu dan melahirkan lagi penyimpan, pelabur & usahawan emas , saya mengambil keputusan serius menumpukan sebahagian masa saya memberi seminar di Public Gold setiap Isnin & Rabu jam 10:00-12:00 tgh di Public Gold Kota Bharu sepanjang Februari & Mac 2013


@ hubungi di 013-944 6699 untuk temujanji.


Penyimpan nilai yang sangat unggul, terjamin nilainya kalis inflasi, boleh tambah "value" diri sendiri dan orang sekeliling .

SEMINAR : MESTI KUNCI EMAS KEKAYAAN DI PUBLIC GOLD



 EMAS PENYIMPAN NILAI YANG SANGAT UNGGUL



Sebab apa nak pilih emas? Macam mana nak mula? Nak pilih yang mana satu? Berapa bajet yang diperlukan untuk mula? Bila waktu sesuai nak beli? Bila pula nak untung dan jual? Jika saya nak jadi pengedar Public Gold yang sah, apa yang mesti saya buat? Boleh ker jadi kaya raya dengan emas? 


 
 
Jika anda benar-benar ingin berubah menjadi seorang yang BIJAK , KAYA & BERJAYA dengan EMAS & PERAK, maka silalah menghadirkan diri , mungkin ia akan memberikan perubahan paradigma kepada diri anda.





 Setelah anda mendengar perkongsian dari saya, saya pasti anda akan menyesal kerana tidak bermula sejak dulu lagi.





SEMINAR PEMBONGKARAN ILMU EMAS 
ANJURAN 
"GERBANG JUTAWAN EMAS"